vinen-catalog

СТАРОСЕЛ Розе

Виното се отличава с кристална бистрота, с бледорозов цвят, с ягодово-малинови нюанси. Ароматът е добре изразен, интензивен, но същевременно нежен и завладяващ. Доминиран е от плодовитостта (ягода и череша). Вкусът е свеж, лек много равномерен. Продължителния бавно затихващ послевкус създава усещане за плодовост и чистота.

wine 6228Реколта:  2012 г.                                             

Сорт: 
100% Сира

Алкохолно съдържание:
13.5%

Затваряне
– коркова тапа                                           

Регион
– Тракийска низина, България.                                        

Климат  и почви
– Регионът се характеризира с континентален климат. Топло и сухо лято с добро разпределение на валежите през целия вегетативен период. Мека и топла зима без пролетни слани. Почвите са червена глинеста и канелено горска, които са богата на активни карбонати, с отличен механичен състав, изключително подходящи за отглеждане на червени сортове грозде като Мерло, каберне Совиньон и Сира.

Прибиране на реколта
– Селективно  ръчно бране при захарност не по-висока от 20%               

Технология на производство
– Виното е произведено чрез студена ферментация  (13 - 14 ˚С) на предварително избистрен гроздов сок.                                                                 

Тип
– Розе.

Характеристики на виното
–  Виното се отличава с кристална бистрота, с бледорозов цвят, с ягодово-малинови нюанси. Ароматът е добре изразен, интензивен, но същевременно нежен и завладяващ. Доминиран е от плодовитостта (ягода и череша). Вкусът е свеж, лек много равномерен. Продължителния бавно затихващ послевкус създава усещане за плодовост и чистота.

Подходящи ястия
– Виното добре се съчетава със свежи салати, с пилешко или пуешко месо. Подходящи са различни видове пушено месо, печена или пушена сьомга , зеленчуци на барбекю, поръсени с босилек, мащерка или копър. Спагети и паста с червени сосове.

Сервиране
– Виното се сервира охладено (9 ˚- 12˚С)

Запитване

Вашият е-мейл
Вашето име
Съобщение