vinen-catalog

СТАРОСЕЛ Мерло дъб

Цветът на виното е плътен, дълбок, облагороден с топли и керемидени нюанси. В него се открива плодовитостта, присъща за гроздето (череша, малина, боровинка), обогатени с ньансите на ванилия и подправки. Вкусът се отличава с превъзходен обем и дължина. Той е мек и елегантен. Послевкусът се характеризира изцяло с понятието благороден дъб, като съдзава усещане за топлина и благородство.

wine 6241Реколта:  2010 г.                                             

Сорт
:  100% Merlot

Алкохолно съдържание:
14.5%

Затваряне
– коркова тапа                                           

Регион
– Тракийска низина, България.                                        

Климат  и почви
– Регионът се характеризира с континентален климат. Топло и сухо лято с добро разпределение на валежите през целия вегетативен период. Мека и топла зима без пролетни слани. Почвите са червена глинеста и канелено горска, които са богата на активни карбонати, с отличен механичен състав, изключително подходящи за отглеждане на червени сортове грозде като Мерло, каберне Совиньон и Сира.

Прибиране на реколта
– Селективно  ръчно бране при захарност не по-висока от 25% и среден добив до 650 кг. от дка.              

Технология на производство
– Виното е произведено чрез контролирана ферментация във ферментатори с  механично потапяне на шапката.                                                           

Тип
– Червено сухо вино. Остатъчна захар до 4г/л.

Характеристики на виното
–  Цветът на виното е плътен, дълбок, облагороден с топли и керемидени нюанси. В него се открива плодовитостта, присъща за гроздето (череша, малина, боровинка), обогатени с ньансите на ванилия и подправки. Вкусът се отличава с превъзходен обем и дължина. Той е мек и елегантен. Послевкусът се характеризира изцяло с понятието благороден дъб, като съдзава усещане за топлина и благородство.

Подходящи ястия
– Виното се съчетава отлично с печени на скара меса, говеждо карпачо, месни ястия с по-агресивни подправки, пушени и сушени колбаси и отлежали сирена.

Сервиране – Виното се сервира охладено (18 ˚- 20˚С)

Запитване

Вашият е-мейл
Вашето име
Съобщение